Näsilinnankatu 34 A 7 krs., 33200 Tampere

USEIMMIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Voinko tulla tunnille vaikka en ole koskaan joogannut?
Kyllä voit tulla. Studio Vintin joogatunnit soveltuvat myös aloittaville joogaajille. Et tarvitse mukaan kuin vaatteet joissa helppo liikkua. Suosittelemme oman maton käyttöä, mutta meiltä löytyy myös lainamattoja tarvittaessa.
Mistä joogalajista aloittelijan kannattaisi aloittaa?
Studio Vintin tunneista erityisesti Yin ja Lempeä Jooga sopivat aloittelijoille. Myös Shiva/Shakti-, Aerial- ja Yoga Wheel tunnit ovat sopivia jooga-harrastukseen tutustuville. Flow tunnit ja Ilmajooga taso 2. ovat vähän vauhdikkaampia ja haastavampia tunteja.
Kuinka toimitaan? Miten maksan?
Varaa tuntisi osoitteesta www.varaaheti.fi/studiovintti. Voit maksaa tunnin vastaanotossamme kortilla tai käteisellä tai Vintin verkkokaupassa: https://studio-vintti.myshopify.com. Meillä käy myös Smartum, Tyky, EasyBreak, Virike ja  ePassi.
Tarvitsenko oman maton joogatunnille?
Suosittelemme oman maton käyttöä, mutta Studio Vintiltä löytyy myös vuokramattoja 4€/kerta.
Mitkä vaatteet on hyvät joogaan, tarvitsenko kengät?
Joogassa ei käytetä kenkiä eikä mielellään sukkiakaan. Villasukat voit varata mukaan loppurentoutusta varten. Erityisesti Yin-tunneille ja rentoutuksiin on hyvä varata lämmintä vaatetta, sillä keho jäähtyy rentoutuessaan.
Tuleeko joogatunnilla hiki?
Dynaamisilla eli liikkuvilla tunneilla sattaa tulla. Hikoilun määrää riippuu aineenvaihdunnastasi ja siitä kuin rankan harjoituksen teet. Joogassa sinä itse määräät tunnin haastavuuden ja taukojen määrän. Yin-tunnit ovat ns. viileitä ja paikallaan pysyviä harjoituksia, jossa ei tule hiki.
Sopiiko jooga miehille?
Jooga sopii erinomaisesti miehille. Se voimistaa ja notkistaa kehoa ja auttaa jaksamaan paremmin arjessa. Joogasta saatat saada apua myös lihaskireyteen, unettomuuteen ja selän hyvinvointiin. Jooga toimii myös lihashuoltona ja palauttavana harjoituksena urheilijoille ja paljon treenaaville.
Miten voin varata ystävälleni paikan joogatunnille?
Voit varata omalla nimelläsi useammankin paikan ajanvarauskalenteristamme.
Voinko mennä joogaan jos minulla on selkäkipuja, vammoja tai keinonivel?
Kyllä voit. Muista aina kuitenkin mainita ohjaajalle erityistarpeistasi, diagnoosistasi tai rajoitteista.
Emme ole kuitenkaan terveydenhuollon ammattilaisia, joten tarkemman ohjeistuksen saat aina lääkäriltäsi.
Voinko mennä joogaan jos olen raskaana?
Jos olet joogannut säännöllisesti ja tunnet kehosi hyvin, voit joogata myös raskaanaolessasi. Aloittelijalle suositellaan pitämään taukoa viikolle 12 saakka eli ohi herkimmän raskausajan. Kerrothan aina raskaudesta opettajalle, jotta hän voi ohjata sinua turvallisesti ja antaa vaihtoehtoja mm. vatsamakuulla tehtäviin asanoihin ja voimakkaisiin kiertoihin. Jooga rauhoittaa mieltä ja hengitysharjoitukset parantavat sekä äidin että vauvan hapensaantia. Jooga avaa ja pehmentää kehoa sekä opettaa tietoista rentoutumista niin synnytystä kuin äitiyttä ajatellen.
Ilmajoogaan ei ole turvallista tulla raskausaikana.
Auttaako jooga unettomuuteen ja stressiin?
Joogaa on tutkittu paljon, ja tutkimukset vahvistavatkin joogan parantavan unenlaatua sekä vähentävän stressiä. Rauhallinen jooga aktivoi parasympaattista hermostoa ja auttaa rauhoittumaan. Myös joogassa tehtävät hengitysharjoitukset rauhoittavat hermostoa ja vähentävät kehon jännityksiä. Jooga auttaa siis unettomuudesta ja stressistä kärsivää kehoa ja mieltä rauhoittumaan ja palautumaan.
Voinko tulla joogaan vaikka olen kankea?
Jooga sopii kaikille ihmisille. Jos koet kehosi kireäksi ja kankeaksi, hyödyt todennäköisesti joogasta erityisesti. Saat lihaksiin ja syvempiin kudoksiin lisää pehmeyttä, joustavuutta ja rentoutta. Joogassa notkeus ja ulkoinen suorittaminen ovat täysin toissijaisia asioita. Harjoituksessa keskitytään sisäiseen tuntemukseen, kokemukseen ja hengitykseen. Tarkoituksena on löytää rentous ja joustavuus niin kehoon kuin mieleen.
Lauletaanko joogatunnilla mantroja?
Studio Vintillä, opettajasta riippuen, saatetaan käyttää mantrojen äänivärähtelyä apuna kehoa ja mieltä avaavana harjoituksena. Yleisimmin käytetty OM-mantra avaa ja rentouttaa mm. Vagus- eli kiertäjähermoa ja äänivärähtely saa soluissa aikaan rentouttavan hierovan värähtelyn. Studio Vintti on uskonnollisesti ja poliittisesti täysin sitoutumaton koulu, jossa kunnioitetaan jokaisen ihmisen uskon ja ajatusmaailman vapautta.
Voinko tilata yksityistilaisuuden?
Kyllä voit tilata yksityistilaisuuden pienille ja isoille ryhmille. Studio Vintti tarjoaa yksityistilaisuuksia sekä yksityisille että yrityksille. Meiltä voit tilata jooga- tai rentoutumistunnin joko ilmassa tai maassa. Vintiltä löytyy myös erilaisia koulutuspaketteja vuorovaikutuksen, luovuuden, teatterin, työssäjaksamisen ja esiintymisen saralta. Ota rohkeasti yhteyttä:
Onko joogaan ikärajaa?
Periaatteessa ei, mutta Studio Vintin tunnit ovat suunnattu yli 15-vuotiaille. 12-14-vuotiaat voivat tulla kokeilemaan joogaa vain huoltajan seurassa.
Jäikö mieltäsi askarruttamaan kysymys, johon et löytänyt vielä vastausta?

Ota rohkeasti yhteyttä alla olevalla lomakkeella ja palaamme sinulle mahdollisimman pian.