Näsilinnankatu 34 A 7 krs., 33200 Tampere

Tuntikuvaukset

HENGITÄ, LIIKU; PYSÄHDY. TÄSSÄ HETKESSÄ ON KAIKKI.


Jooga on kokonaisvaltaista hyvinvointia, kehon- ja mielenhuoltoa. Säännöllinen joogaaminen notkistaa ja vahvistaa kehoa; se avaa lihasjumeja, huoltaa nikamia ja virkistää verenkiertoa. Joogatessa keskitytään myös hengityksen rytmittämiseen. Tasainen ja syvä hengitys rauhoittaa mieltä, vähentää stressiä ja osaltaan myös edesauttaa lihaksiston vetreytymisessä.

Studion Vintillä voit valita joogatunnin mielesi mukaan – joko lennokasta ilmajoogaa, dyynaamista Flow-joogaa tai lempeää Yin-joogaa. Studio Vintin joogatunneilla on tilaa kaikentasoisille joogaajille. Joogatunneillemme on mukava tulla niin yksin kuin yhdessä ystävän kanssa. Voit olla joogannut jo pitkään tai tulossa ensimmäiselle joogatunnillesi – meiltä löydät itsellesi sopivat tunnit!

 

Jooga­


YIN-jooga
Yin on kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppiin pohjautuva joogaharjoitus. Fyysisellä tasolla Yin-harjoituksessa nesteytetään sidekudoksia pitkien, avaavien asanoiden (=jooga-asentojen) avulla. Asennot tuetaan monesti erilaisilla pienvälineillä, jotta nivelet pysyisivät hyvissä, neutraaleissa asennoissa ja jotta asanoihin olisi mahdollisimman helppo rentoutua jopa useiden minuuttien ajaksi. Kiinalaisen lääketieteen mukaan pitkien asanoiden ajatellaan paineistavan kehon meridiaaneja (energiakanavia), jotka sijaitsevat sidekudoksissa. Kun meridiaaneihin kohdistetaan ensin painetta asanan avulla ja sen jälkeen vapautetaan paine siirtymällä asanasta pois – on mahdollista saada liikkeelle energiakanaviin jumiutunutta energiaa. Tästäkin syystä Yin-harjoitus on myös hyvin meditatiivinen joogamuoto, ja sitä kutsutaankin joogan hiljaiseksi harjoitukseksi.

Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

SYVÄHENGITYS-YIN
Yin-jooga on hidas lihaskalvoja, lihaksia, sidekudosta ja koko kehoa avaava rentouttava harjoitus. Yin-jooga kutsutaan ”neulattomaksi akupunktioiksi”, jossa aktivoidaan kehon meridiaaneja ja hoidetaan kokonaisvaltaisesti myös sisäelimiä. Syvähengityksellä aktivoidaan pallea ja kehon syvät elimet. Syvähengitys hieroo kehoa sisältä päin lievittäen kireyksiä ja kipuja. Syvähengitys aktivoi selkää tukevia lihaksia ja parantaa selän liikkuvuutta. Yhdistettynä Yin ja Syvähengitys poistavat stressiä, rauhoittavat sekä mieltä että kehoa ja auttavat moniin kroonisiin kipuihin.

Seuraathan tuntipäivityksiä myös Facebookissa!

FLOW-JOOGA
Flow on dynaaminen joogaharjoitus, joka pohjautuu ashtangajoogaan. Flow (=virtaus) -joogassa hengitys on harjoituksen ydin, ja liikkeet rytmitetään oman hengityksen tahtiin. Tunnin kokonaisuus voi vaihdella paljonkin teeman mukaan, mutta jokainen tunti sisältää dynaamisen, kehon voimaa ja notkeutta lisäävän joogaharjoituksen, syvärentoutuksen, sekä teemasta riippuen hengitys- ja/tai meditaatioharjoituksia.

Flow tunti sopii kaikille joogeille. Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

ilmajooga
Ilmajooga on joogaharjoitus, jossa hyödynnetään kattoon kiinnitettyä pitkää silkkiä. Silkin avulla on mahdollista lisätä kehon liikkuvuutta, voimaa ja tasapainoa turvallisesti ja tuetusti. Erityisesti silkin avulla voidaan toteuttaa ylösalaisia asentoja – inversioita – turvallisesti ja niskaa kuormittamatta. Näiden ominaisuuksien vuoksi ilmajooga harjoitus on erinomaista palautusta esimerkiksi istumatyön – tai muuten staattisen työn tekijöille. Silkkien avulla harjoitellaan myös joogan perinteisiä asanoita tuetusti ja niihin rauhallisesti syventyen.

Ilmajooga –tunnit toteutetaan pienessä (max. 10 hlö) ryhmässä, jolloin ohjaaja ehtii avustaa kaikkia käyttämään silkkiä turvallisesti. Ohjaajamme ovat ammattitaitoisia ja voit rohkein mielin tulla tutustumaan tuntiin – mainitsethan ohjaajalle, mikäli olet tulossa tunnille ensimmäistä kertaa tai jos sinulla on erityistarpeita terveydentilan tai tuki – ja liikuntaelimistön osalta. Tällöin ohjaaja osaa antaa riittävästi variaatioita ja tarkentavia ohjeita sinulle, jotta saat harjoituksesta mahdollisimman paljon irti.

Otathan huomioon seuraavat seikat tullessasi tunnille:

Tunti ei sovi raskaana oleville.

Tulethan tunnille hyvissä ajoin. On tärkeää, että ehdit rauhoittua ennen harjoitusta, jotta pystyt keskittymään ja tekemään liikkeet turvallisesti kehoa kuunnellen. Tee liikkeet aina vasta ohjaajan ohjeiden jälkeen – välillä tunnilla saatetaan kääntyä esimerkiksi ylösalaisin ja roikkua ilmassa. Näin haluamme välttää kaikki tapaturmat. Puhdista meikki kasvojen iholta, vältä voimakkaita hajusteita ja siirry silkkiin mahdollisuuksien mukaan puhtaissa ja kuivissa vaatteissa. Haluamme, että silkit pysyvät puhtaina ja allergiaystävällisinä kaikille joogeille.

Vaikka ohjeiden mukainen harjoitus on turvallista, on silti hyvä huolehtia, että sinulla on voimassaoleva tapaturmavakuutus. Tunneille osallistut omalla vastuulla.

YOGA WHEEL
YogaWheel eli Joogapyörä on joogan, venyttelyn ja kehonhallinnan apuväline, joka toimii tukena erityisesti taaksetaivutuksissa ja rintakehää avaavissa asanoissa (liikkeissä).
YogaWheel tunti sopii kaikille jooga- ja liikuntataustaan katsomatta. Tuntii sopii erityisesti istumatyötä tekeville, jotka kärsivät hartiajumeista, huonosta ryhdistä ja eteenpäin työntyvistä hartioista. Istumisesta johtuvat ryhtivirheet aiheuttavat sekä lihaskireyttä että lihasheikkoutta. Yoga Wheelin avulla voidaan helpottaa monia paljosta istumisesta johtuvia vaivoja. Hartioiden, selän ja rintarangan alueelle kohdistuvat avaavat venytykset palauttavat selän luonnollista kaarta ja rentouttavat rintalihaksia. Yoga Wheel tunnista hyötyvät myös jo enemmän jooganneet, sillä tutut asanat tehdään Wheeliä apuna käyttäen, joka mahdollistaa myös asanaharjoittelun syventämistä ja linjaamista.

YogaWheelin avulla voit myös syventää asanaharjoittelua ja löytää syvyyttä joogaharjoitukseesi.

Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

IHANA AAMUJOOGA
Paras aloitus päivällesi! Ihana aamujooga on pehmeä kehoa ja mieltä lempeästi herättelevä harjoitus, joka sopii ihan jokaiselle. Me Vintillä haluamme aloittaa aamumme lempeästi, kehoa kuunnellen ja pikkuhiljaa energiaa lisäten. Olet sitten aamuihminen tai et, toivomme päivääsi hymyä, iloa ja hyvää oloa!

Saat varmistusviestin aamuharjoituksen toteutumisesta sähköpostiisi 10 tuntia ennen harjoituksen alkua. Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.

LEMPEÄ JOOGA

Tämä lempeä hatha-tunti sopii ihan jokaiselle!
Tutustumme lempeällä ja rauhallisella otteella joogan perusteisiin, kuten asanaharjoitukseen ja sen turvallisiin linjauksiin, hengitysharjoituksiin (Pranayama), silmäharjoitteisiin (Netra Vyaayamam) sekä lyhyisiin meditaatiohetkiin. Kerrothan ohjaajalle, mikäli olet tunnilla ensimmäistä kertaa, jos sinulla on erityistarpeita terveydellisen tilan vuoksi tai jos olet raskaana. Tällöin ohjaaja osaa huomioida sinut ja antaa enemmän vaihtoehtoja liikkeille.
Otathan oman joogamaton ja pienen pyyhkeen mukaan!
Muistathan pestä kätesi heti Vintille saapuessasi ja huolehtia turvavälistä. Tunnille ei saa tulla, jos sinulla on flunssan oireita. 

YIN & YANG

Tunti on fyysisemmän, lämpöä nostattavan Yang-harjoituksen sekä pysähtyneemmän, kireitä kudoksia lempeästi avaavan Yin-harjoituksen yhdistelmä. Usein tunti alkaa liikkuvalla Yang-osiolla ja päättyy Yin-asanoihin. Toisinaan passiiviset Yin-asanat tauottavat Yang-harjoitusta. Tällä tunnilla saat siis tasapainoa sekä keholle että mielelle. Sopii ihan jokaiselle – myös aloittelijoille! Muistathan kertoa opettajalle mikäli olet raskaana!
Otathan oman joogamaton ja pikkupyyhkeen mukaan. 
Muistathan pestä kätesi heti Vintille saapuessasi ja huolehtia turvavälistä. Tunnille ei saa tulla, jos sinulla on flunssan oireita.
.
Ilmoittaudu tunnille

NIA

Nia on tanssillinen fuusioliikuntalaji, jossa tanssin, kamppailulajien ja tietoisen läsnäolon periaatteet yhdistyvät eheäksi kokonaisuudeksi. Nia-tunti on fyysinen harjoitus, joka liikuttaa monipuolisesti kehoa ja mieltä.
Tunnille voi tulla ilman aiempaa osaamista tai kokemusta. Ensikertalaiset ja lajia harrastaneet tekevät taitavasti suunnitellut harjoitukset omalle keholle sopivalla tavalla ohjaajan neuvoja seuraten. Oman kehon kuuntelu ja keho-mieli yhteyden vahvistaminen ovat kuuluvat jokaiseen nia-harjoitukseen.
Niaa harjoitellaan avojaloin, mukavissa vaatteissa.
Lisätietoja niasta: www.niafinland.fi, www.nianow.com, Fb Nia Finland.
.Ilmoittaudu tunnille

ILMAPILATES

ILMA
Ilmapilates on pilatestunti, jossa hyödynnetään katosta roikkuvaa silkkiliinaa.

Ilmapilates on hauska tapa parantaa ryhtiä, lisätä voimaa, kehittää keskivartalon syviä lihaksia ja lisätä liikkuvuutta.
Pilates on kehonhallintamenetelmä jolla saat upean ryhdin ja kiinteän kropan.
Ilmapilates on liikkuvaa Flow harjoitusta jota tehdään hengityksen rytmittämänä. Tunnilla tehdään myös ilmajoogasta tuttuja riipuntoja. Ei sovellu raskaana oleville.
.Ilmoittaudu tunnille

ÄÄNIMALJA-YIN

Sanni ja Anu yhdistävät osaamistaan luoden osallistujille erityisen, tunnelmallisen kokemuksen. Rauhoittava äänimaljajooga on sekoitus hidastempoista Yin-joogaa sekä tiibetiläisten äänimaljojen värähtelevää sointia. Maljat säestävät lempeätä joogaharjoitusta.
Kahden ohjaajaan läsnäollessa pystymme entistä paremmin ottamaan huomioon jokaisen osallistujan harjoituksen henkilökohtaisempi tukeminen. ÄänimaljaYin päättyy noin puolen tunnin mittaiseen äänimaljarentoutukseen. Tarvitset mukaan rennot, lämpimät vaatteet villasukkineen sekä joogamaton. Tiloissa on vilttejä ja bolstereita lainattavaksi. Voit myös vuokrata joogamaton 3€:n hintaan. ÄänimaljaYin on erillishintainen tapahtuma, eikä se kuulu viikkoaikatauluun. Tulevat ÄänimaljaYinit löydät verkkokaupastamme.
Tunnin hinta on 35€ tai kaksi rastia mistä tahansa 10 x joogakortistamme.
Studio Vintin jäsenkorteilla hinta 20€. 

osta paikka tunnille

ÄÄNIMALJARENTOUTUS (MAASSA TAI ILMASSA)

Mitä jos kerrankin saisit vain levätä ja ottaa vastaan;  tipahtaa tilaan, jossa sinulta ei odoteta yhtään mitään. Äänimaljarentoutuksessa sinun ei tarvitse yrittää edes rentoutua. Riittää, että avaudut hetkelle ja läsnäololle. Otat vain vastaan mitä maljat haluavat sinulle tällä kertaa antaa. Keho ja mieli puhdistuvat ja energisoituvat lempeästi meditatiivisen, ikiaikaisen tekniikan avulla. Äänimaljojen pehmeät ääniaallot hierovat ja energisoivat jokaisen solun kehossasi ja antavat mielellesi tilaa hiljentyä.

Rentoutuksessa saat vain olla ja rentoutua, ottaa vastaan tiibetiläisten äänimaljojen värähtely, joka resonoi kehosi jokaisessa solussa. Anu auttaa sinua rentoutumaan myös puheellaan. 

Ota mukaan LÄMPIMÄT VAATTEET VILLASUKKINEEN, halutessasi tyyny sekä vesipullo. Puhdistavan rentoutuksen jälkeen tarvitset paljon vettä ja lepoa. Itse rentoutus kestää n. 40-45 minuuttia jolloin aikaa jää hyvin myös heräilyyn syvärentoutuksesta sekä mahdolliseen kokemusten jakamiseen tai kysymysten esittämiseen.

Lunasta oma paikkasi rentoutukseen verkkokaupastamme. Voit myös maksaa osallistumisesi paikan päällä, mutta muistathan varata paikan osoitteessa www.varaaheti.fi/studiovintti.
12 nopeinta pääsee kapuamaan halustessaan Aerial-silkkiin rentoutumaan.

Äänimaljarentoutuksen hinta on 30€ tai kaksi rastia Studio Vintin kymppikorteista.
Vintin jäsenkorteilla hinta on 15€. Rentoutukset ovat erillishintaisia tapahtumia, eivätkä ne kuulu viikkoaikatauluun. Tulevat rentoutukset löydät verkkokaupastamme.osta paikka tunnille